• HOME
  • News & Events
  • My Story
  • Job Opportunities and Career Path in the Medical Device Industry

Job Opportunities and Career Path in the Medical Device Industry

USM, 21 February 2018 – Job Opportunities and Career Path in the Medical Device Industry anjuran Association of Malaysia Medical industries, AMMI  kerjasama Unit Kerjaya Kampus Kejuruteraan telah dilaksanakan di Kampus Kejuruteraan. Seramai 80 pelajar tahun akhir telah mengikuti dan beberapa penceramah iaitu En. Yap Kee Keong, Pengarah Eksekutih TEXCHEM, En. H.T.Eow, Pengarah Pengurusan ABBOTT, En. Joshua Chong, Pengarah HR AMBU dan Cik Mimi Mawar Atikah, Senior Kejuruteraan, BBRAUN.

ammi333

ammi

ammi1

Tujuan program ini adalah untuk memberi pendedahan awal kepada pelajar tahun akhir berkaitan spesifikasi industri terhadap graduan untuk mempromosikan diri ke alam pekerjaan. Program ini juga adalah merupakan satu platform untuk perkongsian informasi industri atau halatuju kerjaya syarikat-syarikat kepada pelajar tahun akhir.  

Natijahnya, program ini memberi impak yang besar kepada pelajar-pelajar tahun akhir untuk pendedahan laluan kerjaya dan persiapan awal dalam menempuh alam pekerjaan di dalam sektor swasta mahupun kerajaan.

  Admin Login